Vidējās stundas darba izmaksas Latvijā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2006.gada trešo ceturksni, pieaugušas par 30%, kas ir straujākais kāpums Eiropas Savienībā (ES), liecina ceturtdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
Nākamais straujākais izmaksu pieaugums bijis Rumānijā - par 23,2%, Igaunijā - par 20,6% un Lietuvā - par 20,1%. Savukārt vismazāk darbaspēka izmaksas palielinājušās Vācijā - par 0,9%, Somijā - par 1,9% un Grieķijā, Austrijā un Zviedrijā - par 2,5%.

Lielākais darbaspēka izmaksu pieaugums Latvijā bijis jau vairāk nekā trīs gadus. Pirms tam darbaspēka izmaksas visstraujāk palielinājās Slovēnijā un Slovākijā.

Visās 27 ES valstīs kopā darbaspēka izmaksas šā gada trešajā ceturksnī pieaugušas par 3,7% un 13 eirozonas valstīs - par 2,5%. Iepriekšējā ceturksnī šis pieaugums bija attiecīgi 3,3% un 2,4%.

Rūpniecībā vidējās stundas darba izmaksas 27 ES valstīs palielinājušās par 3,4% un 13 eirozonas valstīs - par 2,5%. Pakalpojumu nozarē pieaugums bijis attiecīgi 3,6% un 2,4%, bet celtniecībā - 5,3% un 3%.

"Eurostat" aplēsēs izmantoti dati par 23 ES valstīm, bet par četrām valstīm dati vēl nebija pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!