Foto: LETA
Sestdien, 1. maijā tradicionāli tiek atklāta spiningošanas sezona, kā arī Latvijā tiek atļauta makšķerēšana no laivām.

Bez jau atļautajām zivju sugām no 1. maija atļauts lomā paturēt līdakas - ne vairāk kā piecas, kuru minimālais pieļaujamais garums ir 50 centimetri, un alatas - ne vairāk kā vienu zivi, kuras minimālais garums - 30 centimetri.

Dodoties makšķerēt, līdzi jābūt derīgai makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartei, kurā norādīts personas vārds, uzvārds un personas kods, kā arī dokumentam, kurš ļauj identificēt personu. Kartes numuru var arī nosaukt, uzrādot personu identificējošu dokumentu.

Makšķerēšanas karte ir nepieciešama, ķerot zivis ikvienā no Latvijas ūdenskrātuvēm, turklāt tas attiecas ne tikai uz spiningotājiem, bet arī makšķerniekiem. Karte ir derīga tikai kopā ar personu apliecinošu dokumentu, taču nav nepieciešama cilvēkiem vecumā līdz 16 gadiem un tiem, kas vecāki par 65 gadiem, kā arī invalīdiem.

Savukārt vietās, kur tiek organizēta licencētā makšķerēšana, nepieciešams iegādāties arī licenci makšķerēšanai konkrētajā ūdenstilpnē, ko var izdarīt pie makšķerēšanas organizētāja. Iegūtie līdzekļi tiek izmantoti teritorijas attīstībai un zivju krājumu papildināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!