Pagājušās nedēļas laikā par 106% samazinājusies gripas aktivitāte Latvijas teritorijā, liecina Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) monitoringa dati.
Visvairāk ar gripu pašreiz vēl slimo Ogres rajonā (745 gripas slimnieki uz 100 000 iedzīvotājiem) un Rīgas reģionā (625,6 gripas slimnieki uz 100 000 iedzīvotājiem). Vismazāk ar gripu slimo Ventspils (50,6 gripas slimnieki uz 100 000 iedzīvotājiem) reģionā.

Visstraujāk saslimstība ar gripu samazinājusies Ventspils reģionā (saslimstība samazinājusies 4,4 reizes salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu) un Ogres rajonā (saslimstība samazinājusies 3,6 reizes).

Visvairāk slimo bērni vecumā no 5-14 gadiem, bet vismazāk slimo cilvēki, kas vecāki par 65 gadiem. Saslimstība ar gripu samazinājusies visās vecuma grupās.

Pagājušajās nedēļas laikā slimnīcās ievietoti 82 ar gripu slimi pacienti un 55 slimnieki ar gripas izraisītām komplikācijām.

Tāpat arī gandrīz visā Latvijas teritorijā ir samazinājusies saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām. Saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekciju slimībām pagājušajā nedēļā pieauga tikai Ogres rajonā (par 48,7% salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu) un Ventspils reģionā (par 10,7% salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu).

Pagājušajā nedēļā pieaudzis arī izglītības iestāžu apmeklējums – vispārējās izglītības iestādes apmeklēja 88,6% audzēkņu, bet pirmsskolas izglītības iestādes – 71,9% audzēkņu.

SVA epidemiologi prognozē, ka divu nedēļu laikā gripas epidēmija varētu pakāpeniski beigties visos Latvijas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!