Foto: Vida Press

"Titānika" režisors Džeimss Kamerons beidzot ir atzinis, ka Leonardo Dikaprio varonis Džeks filmas beigās, kad avarēja un nogrima titulētais kuģis, varēja izdzīvot, pavēstīja "Variety" un "Rolling Stone", dodot ticību 25 gadus vecajai fanu teorijai.

Decembrī ziņojām, ka Kamerons ir veicis zinātnisku pētījumu, lai uz visiem laikiem pierādītu, ka "Titānika" beigām ir jēga. Fani vairāk nekā divas desmitgades ir diskutējuši par to, vai Džeks (Leonardo Dikaprio) būtu varējis izdzīvot pēc bēdīgi slavenā kuģa nogrimšanas okeānā, ja vien viņa mīļotā Roza (Keita Vinsleta) būtu parūmējusies un atbrīvojusi vietu Džekam uz peldošajām koka durvīm. Proti, pasargājot viņu no ledainā ūdens un izglābjot viņa dzīvību.

Kamerons sākotnēji presei atzina, ka rūpīgajā tiesas ekspertīzē ar hipotermijas ekspertu apstiprinājies, ka uz durvju plosta "izdzīvot varēja tikai viens". Lai atzīmētu filmas 25 gadu jubileju, Kamerons piedalījās "National Geographic" īpašajā raidījumā "Titāniks: 25 gadus vēlāk ar Džeimsu Kameronu" ("Titanic: 25 Years Later With James Cameron"), kurā viņš atzina, ka ir iespējams arī cits iznākums, kurā Džeks varēja izdzīvot.

Tika nolīgti divi kaskadieri, kuru augums un svars bija līdzīgs Dikaprio un Vinsletas filmēšanas laikā fiksētajiem "parametriem". Tika atjaunota "Titānika" plosta aina baseinā, lai pārbaudītu vairākas teorijas un iznākumus.

Vienā no testiem kaskadieri izpildīja visādas saspringtas darbības, kurām varoņi filmā izgāja cauri, lai kaskadierus nogurdinātu. Pēc tam Kamerons pievienoja papildu elementus, viņš lika kaskadierei, kura atveidoja Rozu, atdot Džekam savu glābšanas vesti, kas filmā nenotiek. Ja tas būtu noticis, Džeks būtu nostabilizējies un, iespējams, būtu varējis izdzīvot līdz mirklim, kad ierodas glābšanas laivas.


Tātad viens no variantiem ir: Džeks, iespējams, būtu izdzīvojis, ja Roza viņam būtu nodevusi savu glābšanas vesti. Bet, protams, filmā tas nenotiek.

Tomēr varonis nebūtu ļāvis tam notikt, sacīja Kamerons, sakot, ka Džeka domāšanas veids bija šāds: "Es nedarīšu nevienu lietu, kas viņu (Rozu) varētu apdraudēt".

"Tiesa, Džeks varēja izdzīvot, bet ir tik daudz iespēju," Kamerons teica dokumentālajā filmā. "Pamatojoties uz to, ko es zinu šodien, es būtu izveidojis šo plostu mazāku, lai nebūtu nekādu šaubu."

Pagājušajā gadā Vinsleta sacīja, ka debatēs par šo "problēmu" viņa bieži sajutusi kauna sajūtu. "Acīmredzot es biju pārāk resna," sacīja Vinsleta "Happy Sad Confused" podkāstā, pieņemot, kāpēc viņa bija vienīgā izdzīvojusī no nelaimīgā pāra. "Kāpēc viņi bija tik ļauni pret mani? Viņi bija tik ļauni. Es pat nebiju resna." Vairāk par to lasi šajā rakstā!

Filma "Titanic: 25 Years Later With James Cameron" tiks rādīta 5. februārī kanālā "National Geographic". Tikmēr "Titāniks" atgriežas kinoteātros, lai atzīmētu 25. gadadienu. "Titāniks: 25. gadadiena" ir paredzēta neierobežotai laika izrādīšanai kinoteātros, sākot no piektdienas, 10. februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!