Foto: AP/Scanpix/LETA
Otrdien, 14. septembrī, Latvijai tika piegādātas 7200 "Janssen" vakcīnu devas, kas tiks novirzītas stacionāros gulošiem pacientiem, mājas un izbraukuma vakcinācijas nodrošināšanai, portālu "Delfi" informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Saskaņā ar ražotāja sniegto informāciju, vairāk kā 19 000 "Janssen" devu piegāde plānota arī 21. septembrī.

Ņemot vērā nelielo apjomu, kas šobrīd ir piegādāts, Vakcinācijas darba grupa lēmusi prioritāri "Janssen" vakcīnas novirzīt stacionāros gulošiem pacientiem, personām, kurām vakcinācija jāveic mājās (gulošajiem pacientiem un personām, kas vecākas par 80 gadiem un viņu mājsaimniecības locekļiem), personām ar garīgās veselības traucējumiem, to iestāžu klientiem, kas sniedz sociālos pakalpojumus ar izmitināšanu (sociālās aprūpes centri, patversmes, krīzes centri u.c.), kā arī vakcinēšanai vienreizēji organizētos pasākumos, kur nav iespējama vai būtiski apgrūtināta ierašanās uz otras devas saņemšanu.

Šonedēļ "Janssen" vakcīnas būs pieejamas nedēļas nogales izbraukuma vakcinācijās reģionos (izbraukumos vakcinēs gan ar "Pfizer", gan "Janssen" vakcīnām):

Piektdien, 17. septembrī:

  • No pulksten 15 līdz 19 Sedas kultūras namā (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas).
  • No pulksten 15 līdz 19 Zilupes tautas namā (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas).

Sestdien 18. septembrī:

  • No pulksten 9.30 līdz 15 Maltas kultūras namā (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas).
  • No pulksten 9.30 līdz 15 Olaines Sporta nama telpās (pieejamas būs arī 50 "Janssen" vakcīnas).
  • No pulksten 9 līdz 16 Līvānu kultūras centrā (pieejamas būs arī 150 "Janssen" vakcīnas).
  • No pulksten 7 līdz 15 Aizkrauklē Gaismas ielā 35 pie IGA centra (pieejamas būs arī 100 "Janssen" vakcīnas).

Augustā "Janssen" vakcīnas netika piegādātas ražotāja problēmu dēļ. Šobrīd Latvijai ir piegādāti 13% no šogad plānotajām "Janssen" vakcīnu devām.

"Ņemot vērā ierobežoto vakcīnu skaitu, kas šobrīd mums ir piegādāts, šajā nedēļā "Janssen" vakcīnas novirzām akūtajām nepieciešamībām, savukārt nākamnedēļ, kad gaidāms lielāks piegādes apjoms, "Janssen" vakcīnas būs plašāk pieejamas,” norāda NVD Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

Nedēļas nogalē darbosies arī vakcinācijas punkti tirdzniecības centros, to darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit.

Jau vēstīts, ka otrdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti 3888 iedzīvotāji, vakcinācijas tempam saglabājoties nemainīgi zemam, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!