Foto: Shutterstock

Pagājušajā diennaktī Latvijā veikti 1660 Covid-19 testi un reģistrēti 22 jauni saslimšanas gadījumi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC pārstāve Ilze Arāja informēja, ka centra rīcībā esošā informācija liecina, ka deviņi saslimušie inficējušies no zināmiem infekcijas avotiem.

Četras personas inficējušās ārzemēs - Nīderlandē, Ukrainā un Grieķijā, divi saslimušie pēdējā laikā bija kontaktējušies ar kādu no ārzemēm, savukārt par pārējām personām inficēšanās apstākļi vēl tiek skaidroti un turpinās epidemioloģiskā izmeklēšana.

Nedēļas nogalē inficēšanās ar Covid-19 atklāta otrajā Latvijas hokeja klubā - karantīnā jau atradās Rīgas "Dinamo", bet tagad saslimšanas gadījumi atklājušies arī Daugavpils "Dinaburgā". Abas komandas gan spēlē dažādās līgās. Pašā Daugavpils klubā ziņoja par četriem saslimušajiem, savukārt pēc SPKC informācijas tādi esot trīs.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti ar Covid-19, kopā stacionāros ārstējas septiņi pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāra izrakstīti 226 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Latvijā kopā veikti 310 832 izmeklējumi, saslimušas 1676 personas un 1304 izveseļojušās, 36 mirušas.

No sestdien atklātajiem Covid-19 gadījumiem visvairāk fiksēti Rīgā - tur saslimušo skaits pieaudzis par desmit, un kopumā galvaspilsētā ir 148 aktīvi gadījumi.

Jūrmalā un Olaines novadā saslimušo skaits katrā palielinājies par trim cilvēkiem un tajā pašlaik ir attiecīgi 16 un 19 saslimušie. Daugavpilī atklāti divi jauni Covid-19 gadījumi, bet kopumā pilsētā reģistrēti 30 inficētie. Tāpat jauni saslimšanas gadījumi reģistrēti Valmierā un Babītē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!