Foto: Shutterstock
Pēdējā laikā Latvijā ir pieaudzis izglītības iestāžu skaits, kurās ir apstiprināts kāds pozitīvs Covid-19 saslimšanas gadījums. Šobrīd tās ir septiņas mācību iestādes – piecas skolas, viena augstskola un bērnudārzs, otrdien attālinātā preses konferencē medijus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

No aizvadītajā diennaktī atklātajiem 34 gadījumiem viens ir saistīts ar mācību iestādi, atklāja Perevoščikovs. Kopumā pirmdien Covid-19 saslimšana konstatēta pieciem cilvēkiem, kas ir skolas vecumā, liecina SPKC apkopotā informācija.

Perevoščikovs skaidroja, ka lielākoties mācību iestādēs ir atklāts pa vienam inficēšanās gadījumam. Iekšējā slimības izplatīšanās ir bijusi tikai vienā gadījumā, kad vēl viens saslimšanas gadījums atklāts personai klasē, kurai iepriekš tika noteikta mājas karantīna – tā parādījusi epidemioloģiskā izmeklēšana.

Jau ziņots, ka vairākās izglītības iestādēs Latvijā ir atklāta saslimšana ar Covid-19, kur vairākām klasēm ir noteikta pašizolācija. Daugavpils 3. vidusskolā karantīnā ir divas klases, bet Olaines 2. vidusskolā – piecas.

Kopumā raksturojot Covid-19 saslimšanas izplatību Latvijā, Perevoščikovs uzsvēra, ka Latvijā joprojām ir viszemākā saslimšana Eiropas valstu vidū.

Mēneša laikā testēšanās apjoms Latvijā pieaudzis par 40%, tas nozīmē, ka "aptvērums ir pietiekams, lai izdarītu secinājumus par īsto epidemioloģisko situāciju", situāciju analizēja Perevoščikovs.

Pozitīvo testu skaits Latvijā ir nemainīgi zems: no 0,2% līdz 0,4%. Jau vairākus mēnešus šis rādītājs svārstās no 0,3% līdz 0,4%. Viņš norādīja, ka kritiski izšķirošs šis rādītājs būtu, ja tas sasniegtu 3% vai vairāk, kā tas ir daudzās citās pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!