Foto: AFP/Scanpix

Jau šobrīd katru gadu palielinās Indijas studentu skaits Latvijas augstākās izglītības institūcijās – šajā mācību gadā Latvijā mācās ap 1000 studentu no Indijas, un Latvija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Indijas augstākās izglītības iestādēm, uzskata Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis sestdien, 4. novembrī, Indijā, Mumbajā tikās ar Maharaštas gubernatoru Čenamaneni Vidjasagāru Rao. Tikšanās laikā galvenokārt tika apspriesta sadarbība izglītības, zinātnes un kultūras jomās.

Kučinskis norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Indijas augstākās izglītības iestādēm, tostarp Mumbajas universitāti, piedāvājot kopīgas studiju programmas, izstrādājot kopīgus projektus, veicinot studentu un darbinieku mobilitāti.

Tika norādīts, ka Latvijā tiek piedāvāta pasaules līmeņa augstākā izglītība tādās jomās kā medicīnā un informācijas tehnoloģijās (IT). Indijas studenti izvēlas arī tādus studiju virzienus kā datorsistēmas, mehānika un mašīnbūve, un aviācijas transports.

Abu valstu sadarbības ietvaros kultūras jomā darbojas Baltijas studiju un kultūras centrs Haridvārā, Indijā, kā arī Indijas studiju un kultūras centrs Latvijas Universitātē.

Latvija ir ieinteresēta atvērt Baltijas studiju un kultūras centru arī Mumbajas universitātē.

Tiek saskatīta iespēja Latvijas augstāko iestāžu studentiem un pasniedzējiem sadarboties ar Mumbajas Universitāti "Erasmus+" projektos.

Šogad aprit 25 gadi, kopš atjaunotas Latvijas un Indijas diplomātiskās attiecības.

Kučinskis uzturas darba vizītē Indijā no 2. līdz 6. novembrim, un tās laikā viņš tiekas ar Indijas Prezidentu Rāmu Natu Kovindu un Indijas Ministru prezidentu Narendra Modi, Indijas ministriem, kā arī piedalās uzņēmēju forumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!