Foto: Reuters/Scanpix
Tuvākajā laikā starpvalstu kultūras saites starp Krieviju un Latviju vēlas stiprināt kāds muzikāls kolektīvs. Iespējams, ka Latvijā varētu ierasties Aleksandra Aleksandrova vārdā nosauktais Krievijas armijas dziesmu un deju ansamblis, kas slavina "zaļo cilvēciņu" drosmi Krimā, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Tas Krievijā ir lielākais bruņoto spēku kolektīvs, kurš aktīvi savā daiļradē propagandē padomju armijas varenību. Kopš septembra, palīdzot Krievijas aizsardzības ministrijai, tas devies īpašā koncertturnejā - apbraukā to valstu galvaspilsētas, ko atbrīvojusi padomju armija.

Pagājušajā gadā - īsi pēc "zaļo cilvēciņu" ieiešanas Krimā ansamblis devās koncertēt uz Simferopoli un Sevastopoli. Un pirmo reizi tika atskaņota dziesma ar nosaukumu - "Вежливые люди" jeb "Pieklājīgie cilvēki" - tas bija veltījums "zaļajiem cilvēciņiem", kas realizēja Vladimira Putina plānu par Krimas aneksiju.

Dziesmas vārdu autors ir Krievijas aizsardzības ministrijas kultūras nodaļas vadītājs Antons Gubankovs.

Raidījums uzzinājis, ka 8.decembrī ansamblis iecerējis uzstāties Rīgā. Pagaidām gan nav zināms, kur koncertu plānots sarīkot un koncerti tiek solīti arī Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!