Svētdien Latvijā turpina svinēt Rotari klubu simtgadi.
Kā informēja Rotari klubu kustības pārstāve Renāte Meija, svētdien plkst.10 pieņemšanu rīko svētku rīcības komiteja.

Plkst.12 Doma baznīcā notiek piemiņas dievkalpojums.

Plkst.14 Lielajā ģildē tiek rīkots labdarības koncerts, kurā uzstāsies kamerkoris "Ave Sol".

Rotari klubi apvieno ekonomiski un politiski ietekmīgu aprindu redzamus pārstāvjus, kuri vēlas darboties valsts labā un palīdzēt cilvēkiem ikdienā. Pirmais Rotari klubs tika izveidots 1905.gada 23.februārī ASV pilsētā Čikāgā.

Rīgas Rotari klubs ir dibināts 1932.gada 23.jūnijā, bet tā organizācijas komiteja darbojās jau kopš 1930.gada. Starptautiskajā Rotari klubu savienībā "Rotary International" (RI) Rīgas klubs tika uzņemts 1933.gada 7.aprīlī un ar savu pirmskara numuru 3585 tika atjaunots 1992.gadā, jo bija dzīvs viens no pirmskara kluba biedriem Kārlis Skalders.

Kā informē Rotari klubu pārstāve, Rīgas Rotari kluba biedri pirms Otrā pasaules kara ik trešdienu no plkst.14.15 līdz 15.15 pulcējās viesnīcas "Roma" zālē, šī tradīcija tiek turpināta arī patlaban. Kluba biedriem ir obligāti jāapmeklē vismaz 60% no sanāksmēm.

Patlaban Latvijā kopumā ir 16 Rotari klubi, četri no kuriem darbojas Rīgā. Latvijā patlaban ir apmēram 450 rotariešu, bet pasaulē - apmēram 1,2 miljoni.

Iestāties Rotari klubā pēc paša vēlēšanās nav iespējams, jauni biedri tiek uzaicināti pēc kluba ieskatiem. Kā apgalvoja Meija, sākotnēji Rotari klubā bija tikai pa vienam kādas profesijas pārstāvim, tagad - ne vairāk kā pieci. Sadarbojoties ar rotariešiem visā pasaulē, Latvijā ir realizēti vairāki palīdzības projekti - veikti remonti bērnunamos un skolās, dāvāti datori, medicīnas aparatūra slimnīcām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!