Latvijā tēvi pret ģimeni un bērniem izturas visai bezatbildīgi, - tas secināts sestdien notikušajā starptautiskajā konfesionālajā konferencē "Vīrietis - Tēvs", kurā piedalījās apmēram 200 kristīgo konfesiju, nevalstisko organizāciju un citu sabiedrības slāņu pārstāvji, lai diskutētu par vīrieša atbildību, lemjot par iespēju laist pasaulē bērnu.
"Pamatatziņa, kas izkristalizējās runātāju referātos, bija tā, ka vīrietis kā tēvs visai bezatbildīgi izturas pret ģimeni un bērnu, jo kā primārās šobrīd tiek izvirzītas citas vērtības," informēja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa vietnieks Pāvils Brūvers.

Pēc Brūvera domām, viens no risinājumiem situācijas uzlabošanai ir reliģija: "Dievs rada cilvēku viņa ieņemšanas brīdī, tāpēc jau no šī mirkļa uz jauno cilvēku attiecas visi tie paši dzīvības un veselības aizsardzības standarti, kādus par pašsaprotamiem uzskata pieaugušais. Arī mammas vēderā esošais mazulis pelnījis aizsardzību, mīlestību un cieņu."

Diskusijā piedalījās arī bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP), Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Baptistu draudžu savienības bīskaps Jānis Šmits, kā arī vieslektori. Pasākumu organizēja kustība "Luterāņi dzīvībai", kustība "Par dzīvību!", ģimenes aprūpes centrs "Bulduri" un misija "Dzīvības vērtība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!