Foto: PantherMedia/Scanpix
Nodarbināto iedzīvotāju skaits Latvijā šā gada trešajā ceturksnī piedzīvojis visstraujāko pieaugumu Eiropas Savienībā (ES) gan ceturkšņa, gan gada salīdzinājumā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Nodarbināto cilvēku skaits Latvijā šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 3,4%.

Nodarbināto cilvēku skaits no visām valstīm, par kurām pieejama informācija, gada salīdzinājumā visstraujāk pieaudzis Latvijā, kā arī Lielbritānijā - par 1,8% un Igaunijā - par 1,2%.

Savukārt par Lietuvu dati nav pieejami.

"Eurostat" dati liecina, ka ES trešajā ceturksnī kopumā nodarbināti bija 222,6 miljoni cilvēku, tostarp 146 miljoni eirozonā.

ES nodarbināto cilvēku skaits trešajā ceturksnī gada salīdzinājumā samazinājās par 0,5%, bet eirozonā - par 0,7%.

Savukārt visstraujākais nodarbināto iedzīvotāju skaita samazinājums reģistrēts Grieķijā - par 8,9%, Portugālē un Spānijā - par 4,1%, kā arī Polijā - 3,5%.

Tikmēr salīdzinājumā ar otro ceturksni nodarbinātība gan ES, gan eirozonas valstīs 2012.gada trešajā ceturksnī samazinājās par 0,2%.

Latvijā nodarbināto cilvēku skaits ceturkšņa salīdzinājumā pieauga par 1,6%, kas ir straujākais kāpums no visām ES valstīm, par kurām pieejama informācija.

Lielākais kāpums aiz Latvijas reģistrēts Lielbritānijā - par 0,3%, kā arī Zviedrijā un Austrijā - par 0,2%.

Savukārt lielākais nodarbināto cilvēku skaita samazinājums ceturkšņa salīdzinājumā fiksēts Polijā - par 2,4%, Spānijā - par 0,8%, kā arī Kiprā un Slovēnijā - par 0,6%.

Lietuvā nodarbināto cilvēku skaits ceturkšņa salīdzinājumā samazinājās par 0,3%, bet Igaunijā tas saglabājās nemainīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!