Latvijā nākamnedēļ paredzētas vairākas ārpolitikas aktivitātes, kurās paredzēts apspriesties par virzību uz NATO un dalību šajā organizācijā, presi informēja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Līga Bergmane.
Lai spriestu par NATO, Rīgā 17.aprīlī ieradīsies NATO ģenerālsekretāra padomnieks Kriss Donelijs (Chris Donnely), kurš tiksies ar Ārlietu un Aizsardzības ministriju vadību un Krīzes vadības centra pārstāvjiem.

Šajā dienā Rīgā viesosies arī Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas pirmais vietnieks, un nedēļas sākumā Rīgā ieradīsies arī ASV valsts sekretāres padomnieka vietnieks Eiropas lietās Valters Andrusevičs, kuram arī būs tikšanās ar Ārlietu un Aizsardzības ministriju pārstāvjiem, parlamentāriešiem. Andrusevičs piedalīsies arī nevalstiskās organizācijas NATO atbalstam organizētajā apaļā galda diskusijā.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas vidū Rīgā notika Latvijas un Polijas politiski militārās konsultācijas, savukārt nākamās nedēļas sākumā būs Latvijas un Francijas konsultācijas. Tajās paredzēts spriest par sagatavoto rīcības plānu dalībai NATO, alianses paplašināšanos un citiem ar aizsardzību saistītiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!