Foto: Latvijas armija

Afganistānas spēku apmācības operācijā "Resolute Support" Latvija uz tālo austrumu valsti nākamgad nosūtīs līdz 30 karavīru lielu kontingentu, liecina informācija Aizsardzības ministrijas portālā "sargs.lv".

Nākamā gada sākumā uz Afganistānas ziemeļu reģionu dalībai NATO operācijā "Resolute Support" plānots nosūtīt līdz 30 karavīru kontingentu, kas galvenokārt izvietosies Mazarišarīfā un Kabulā.

Karavīri pildīs padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus. Latvija nodrošinās arī militāro policistu dalību daudznacionālajā Militārās policijas rotā, kā arī gaisa atbalsta kontrolieru grupu Ātrās reaģēšanas rotā.

Šobrīd Afganistānā dien 25 Latvijas karavīri, un viņi Afganistānā atradīsies līdz šī gada beigām, kad beigsies pašreizējā NATO vadītā starptautiskā drošības operācija.

Jau ziņots, ka no NATO vadītās starptautiskās drošības operācijas Afganistānā maijā atgriezās vairāk nekā 100 Latvijas karavīri, kuri dienesta pienākumus pildīja Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!