Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Augusta nogalē Latvijā, Lietuvā un Igaunijā norisināsies tradīcijām bagātais un prestižais "Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciens, kurā kopumā piedalīsies vairāk nekā 20 komandas no 16 valstīm. Latvijā velobrauciens norisināsies 21. un 22. augustā, kad riteņbraucēji aizvadīs divus posmus – Rīga – Sigulda, kā arī Valmiera – Pērnava, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciens ir tradīcijām bagātas riteņbraukšanas sacensības. To vēsture meklējama jau no iepriekšējā gadsimta vidus. Neskatoties uz to, ka velobrauciens nenotika pēc visu trīs Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas, tomēr 2011. gadā, pateicoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas riteņbraukšanas federāciju prezidentu noslēgtajam memorandam, "Baltijas ceļa" velobrauciens tika atjaunots un sekmīgi norisinās jau trīs gadus. Šoreiz nozīmīgās sacensības ir iekļautas arī kopējā Baltijas ceļa 25 gadu jubilejas programmā. Viens no galvenajiem velobrauciena motīviem ir Baltijas valstu vienotības stiprināšana.

Baltijas reģiona populārākais un prestižākais daudzdienu velobrauciens, kuram piešķirta UCI 2.2 kategorija, šogad norisināsies no 20. līdz 24. augustam. Izmaiņas gaidāmas sacensību maršutā. Sākums gaidāms Lietuvā, kad 20. augustā 120 sportisti veiks distanci no Viļņas līdz Paņevežai. Jau nākamajā dienā "Baltijas ceļa" velobrauciens pārcelsies uz Latviju. 21. augustā Rīgā startēs otrais posms. No mūsu galvaspilsētas riteņbraucēji dosies uz Siguldu, kuras apkārtnē veiks vairākus apļus, bet finišs sagaidāms pilsētas centrā. Tikmēr trešā posma starts sagaidāms Vidzemes reģiona lielākajā pilsētā Valmierā, kas vienmēr izcēlusies ar savām sporta tradīcijām un Olimpiskajiem medaļniekiem – Māri Štrombergu, kā arī Oskaru Melnbārdi. Riteņbraucēju iespaidīgais peletons no Valmieras dosies uz Igaunijas pilsētu Pērnavu. Maršuts Latvijas teritorijā vedīs līdz Rūjienai. Velobrauciens 24. augustā noslēgsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Dalībnieki cīnīsies par līdera, sprintera, kalnu karaļa un labākā jaunā braucēja krekliem. Zināms, ka dalību apstiprinājuši Latvijas kontinentālo komandu "Rietumu – Delfin" un "Alpha Baltic/ Unitymarathon.com" sportisti, tostarp šī gada valsts čempions Andris Vosekalns.

"Baltijas ceļa" velobrauciena posmi:
20.08. – Viļņa - Paņeveža, Lietuva
21.08. – Rīga - Sigulda, Latvija
22.08. – Valmiera – Pērnava, Latvija/ Igaunija

23.08. – Pērnava – Vīlande, Iguanija
24.08. – Vīlande – Tallina, Igaunija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!