Krievijas prezidenta vēlēšanās Latvijā piedalījušies aptuveni 10,5 tūkstoši balsstiesīgo, no kuriem 54 procenti savas balsis atdevuši par Vladimiru Putinu, bet 40 procenti - par komunistu līderi Genādiju Zjuganovu.
Kopumā Latvijā ir ap 50 tūkstošiem balsstiesīgo Krievijas pilsoņu.

BNS jau ziņoja, ka svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās pašreizējais prezidenta vietas izpildītājs Putins ieguvis 52,32 procentus balsu un ievēlēts par prezidentu. To paziņoja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvji pēc 91,08 procentu balsu saskaitīšanas.

Otrajā vietā ir Komunistiskās partijas līderis Genadijs Zjuganovs ar 29,61 procentu balsu, bet trešajā vietā - partijas "Jabloko" līderis Grigorijs Javļinskis ar 5,83 procentiem balsu.

Kemerovas apgabala gubernators Amans Tuļejevs ieguva 3,07 procentus balsu, Liberāli demokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis - 2,72%, Ella Pamfilova - 1,02%, Konstantīns Titovs - 1,51%, Jurijs Skuratovs - 0,43%, Staņislavs Govoruhins - 0,44%, Aleksejs Podberjozkins - 0,14%, Umars Džabrailovs - 0,08%.

Zjuganovs apgalvojis, ka notikusi masveidīga rezultātu viltošana, tomēr starptautiskie novērotāji neziņoja par nopietniem pārkāpumiem. Savukārt ārlietu ministrs Igors Ivanovs jau paziņojis, ka līdz ar Putina ievēlēšanu mainīsies arī Krievijas ārpolitika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!