Tā kā "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19 Latvijā vairs neplāno turpmāk izmantot pirmajām devām, tas paver iespēju pavisam drīz apsvērt iespēju šīs vakcīnas pārdot vai ziedot citām valstīm, valdības sēdē otrdien, 8. jūnijā, sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts sacīja, ka kopā ar Ārlietu ministriju šis jautājums "jāliek dienas kārtībā". Viņš norādīja, ka drīz būtu pamats runāt, ka kaut vai nelielos apjomos šīs vakcīnas būtu "nododamas tiem, kam tās ir nepieciešamas vairāk nekā mums".

Viņš bilda, ka vēl uz šo jautājumu jāraugās piesardzīgi, jo vēl nav zināmas piegādes prognozes trešajam ceturksnim pamatvakcīnām, kuras šobrīd tiek izmantotas – "Pfizer-BioNTech", "Moderna" un "Janssen".

Pavļuts piebilda, ka ražotāji solījuši informēt par prognozi līdz šīs nedēļas beigām, kas ir būtisks priekšnoteikums, lai lemtu par turpmāko vakcīnu izlietojuma politiku.

Jau ziņots, ka maija beigās Pavļuts informēja, ka Latvija saņēma vairāk nekā 56 000 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu "Vaxzevria" un otrajām vakcīnas devām šīs vakcīnas pietiks.

"Tas mums ar pilnu paļāvību ļauj raudzīties uz jūniju un mēs zinām, ka mums pietiks šo devu otrajām vakcīnu devām jeb balstvakcinācijai ar "AstraZeneca" un nekādu bažu šeit vairs nevarētu būt," apgalvoja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!