Foto: F64
Vecgada dienas rītā Latvijā valda atkusnis un gaisa temperatūra ir no 0 līdz +4 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapā pieejamā informācija.

Savukārt uzņēmums Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, bet pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Kuldīgas, Tukuma, Balvu, Gulbenes, Limbažu un Madonas apkārtnēs.

Autoceļi visos reģionos atsevišķos ceļu posmos apledo, brauktuves kaisa.

Sinoptiķu dati liecina, ka pirmdienas rītā debesis brīžiem skaidrojas, vietām īslaicīgi līst un snieg slapjš sniegs, Latgalē nokrišņu nav.

No rīta vēl pūš mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniedz 7-12 metru sekundē.

LVC norāda, ka Daugavpils virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Jēkabpils - Nīcgale. Brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Tāpat pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, autovadītājiem tur jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo ziemā tie tiek uzturēti kā sniegoti, kur pretapledojuma apstrāde tiek veikta tikai paaugstināta riska vietās (krustojumi, kāpumi, pagriezieni).

Uz brauktuvēm no rīta izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!