Foto: stock.xchng
Latvija vēlas panākt vīzu režīma atvieglojumus ar Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), un šis jautājums skarts svētdien notikušās Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) tikšanās laikā ar AAE premjerministru, viceprezidentu un Dubaijas monarhu šeihu Mohamedu bin Rašidu al Maktumu.

Patlaban, lai iegūtu vīzu braucienam uz AAE, Latvijas pilsoņiem ir jāsūta sava pase uz tuvāko AAE vēstniecību, kas atrodas Berlīnē, Vācijā. Latvija vēlas panākt vīzu režīma atvieglojumus ar AAE, proti, vai nu noteikt bezvīzu režīmu vai arī iespēju saņemt vīzu uz robežas, iebraucot AAE. Tāpat Latvija vēlas, lai AAE atzīst Latvijas nepilsoņu pases.

Šis jautājums turpmāk tiks risināts starp abu valstu ārlietu ministrijām, sacīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Svētdien premjers ticies arī ar AAE ārējās tirdzniecības ministri šeihi Lubnu Halidu al Hasimi un Abu Dabi valdības īpašumā esošā investīciju fonda "Abu Dhabi Investment Authority" un investīciju kompānijas "Mubadala Development Company" pārstāvjiem.

Tāpat parakstīts Latvijas un AAE līgums par izvairīšanos no dubultās nodokļu uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem. Šis līgums veicinās abpusējos ekonomiskos sakarus, kā arī atvieglos investoru piesaisti, radot stabilu investīciju vidi un sakārtojot nodokļu uzlikšanas jautājumus atbilstoši starptautiskiem standartiem. Savā tvitera kontā premjers ierakstījis, ka līgums par izvairīšanos no dubultās nodokļu uzlikšanas būs impulss ciešākai ekonomiskajai sadarbībai, Latvijas eksportam.

Savukārt rīt, 12.martā, Ministru prezidents atklās Dubaijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizēto Latvijas-AAE biznesa forumu, kurā AAE uzņēmējiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas piedāvātajām biznesa partnerības iespējām.

Jau ziņots, ka Dombrovskis, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Latvijas uzņēmēji šodien un rīt uzturas AAE. Savukārt 13.martā un 14.martā Latvijas delegācija viesosies Katarā.

Vizītē uz Vidējiem Austrumiem premjeru pavada 43 uzņēmēju delegācija, kas pārstāv 33 uzņēmumus no izglītības, finanšu, IT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, būvniecības un nekustamā īpašuma, enerģētikas, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, medicīnas pakalpojumu un citām jomām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!