Pirmo reizi Latvijas vēsturē valsts vizīti Latvijā sācis Ķīnas prezidents Dzjans Dzemiņs (Jiang Zemin), kuru pavada viņa dzīvesbiedre un vairāk nekā 150 cilvēkus liela delegācija.
Dzjan Dzemina valsts vizīte Latvijā

Ķīnas prezidentu pie Rīgas pils pirmdienas pēcpusdienā sagaidīja Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Pēc abu valstu himnu noklausīšanās Ķīnas prezidents sasveicinājās ar citām augstām Latvijas valsts amatpersonām, kas augsto viesi ieradušās sagaidīt pie Rīgas pils. Pēc sagaidīšanas ceremonijas abu valstu delegācijas devušās uz sarunām pilī.

Jau ziņots, ka Ķīnas prezidents Latvijā uzturēsies līdz trešdienai. Vizītes ietvaros Dzemiņs tiksies ar prezidenti, Ministru prezidentu Andri Bērziņu un Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, kā arī apmeklēs Doma laukumu un Doma baznīcu. Pēc tikšanās ar Vīķi-Freibergu abi prezidenti parakstīs kopēju paziņojumu.

Oficiālo sagaidīšanu Pils laukumā un Valsts prezidentes rīkoto dineju par godu Ķīnas prezidentam un viņa kundzei translē Latvijas Televīzija. Vizītes laikā ir īpaši stingri drošības pasākumi. Pie Rīgas pils pirmdien dežurē daudz vairāk policijas darbinieku nekā parasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!