Latvijā 2001. gadā iedzīvotāju skaits, salīdzinot ar 2000. gadu, sarucis par 0,6%, un tas ir straujākais kritums Baltijas valstīs. ES statistikas biroja dati liecina, ka Lietuvā iedzīvotāju skaits pagājušajā gadā samazinājies par 0,5%, bet Igaunijā tas pat pieaudzis par 0,1%. Latvijā šā gada 1. janvārī bija 2 351 400 iedzīvotāju.
Savukārt Eiropas Savienības kandidātvalstu vidū iedzīvotāju skaits visstraujāk sarucis Bulgārijā, kur tas samazinājies par 2,7%, bet Latvija ir otrajā vietā. Iedzīvotāju skaits ES kandidātvalstu vidū visstraujāk palielinājies Kiprā, kur tas 2001. gadā audzis par 4,1%. Eiropas Savienībā iedzīvotāju skaits palielinājies visās valstīs - taču visstraujāk tas noticis Īrijā, kur tas pieaudzis par 7,8 %.

Latvijā ir arī visīsākais vidējais vīriešu dzīves ilgums ES kandidātvalstu vidū - 64,5 gadi. Visīsākais sieviešu dzīves ilgums ir Turcijā (71 gads). Gan sievietes, gan vīrieši visilgāk dzīvo Kiprā, kur vidējais dzīves ilgums sievietēm ir 80,4 gadi, bet vīriešiem - 75,3 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!