Foto: LETA

Saistībā ar to, ka uz dažām dienām Latvijā tika apturēta vakcinēšana ar "AstraZeneca" vakcīnu pret Covid-19, tika zaudētas 38 šīs vakcīnas devas no atvērtiem flakoniem, kas netika izlietoti, preses konferencē piektdien, 19. martā, sacīja Zāļu valsts aģentūras (ZVA) vadītājs Svens Henkuzens.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā krājumā ir 23 000 "AstraZeneca" vakcīnu devas, kuru lietošanu piektdien drīkst atsākt.

Henkuzens uzsvēra, ka galvenie secinājumi Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) izvērtējumā ir tādi, ka ieguvumi pacientiem atsver riskus, kas saistās ar nopietnu, letālu iznākumu, kā arī vakcīnas lietošana nav saistāma ar trombu veidošanos.

Vakcinācijas kabinetos potēšanu ar "AstraZeneca" var atsākt pēc tam, kad ir saņemtas un izlasītas jaunās lietošanas rekomendācijas, piebilda Henkuzens.

Jau ziņots, ka Latvijas atbildīgās institūcijas ir rekomendējušas atsākt vakcināciju pret Covid-19 ar "AstraZeneca" vakcīnu, kā arī atcēlušas lēmumu apturēt vienas šīs vakcīnu partijas izmantošanu.

Lēmumus pieņēmis Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), Imunizācijas valsts padome (IVP), ZVA un Veselības inspekcija (VI).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!