Foto: LETA
Lai palīdzētu globāli ierobežot Covid-19 izplatību, Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 vakcīnas pret Covid-19 "Comirnaty" ("Pfizer-BioNTech") devas, paredz otrdien, 3. maijā, Ministru kabineta sēdē apstiprinātais rīkojuma projekts.

Kā norādīja Veselības ministrijā (VM), lēmums pieņemts arī ņemot vērā Latvijas epidemioloģisko situāciju un aktīvās vakcinācijas pret Covid-19 fāzes noslēgumu.

Saistībā ar Covid-19 pandēmijas viļņa atkāpšanos noteiktos pasaules reģionos šobrīd novērojams ievērojams vakcīnu pārpalikums, kā rezultātā vakcīnas tiek ziedotas lielos apjomos it īpaši pasaules mazturīgākajām valstīm un valstīm dienvidu puslodē, skaidroja ministrijā. Vakcīnu portfelis Latvijā ir veidots līdzīgi kā citās Eiropas Savienības valstīs, nodrošinot pietiekamu dažādu ražotāju vakcīnu krājumu, līdz ar to Latvija var sniegt savu ieguldījumu globālajā cīņā ar pandēmiju.

Lai veicinātu globālu vakcināciju un atbalstītu vidēju un zemu ienākumu valstis Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā, ES ir apņēmusies veicināt dalīšanos ar vakcīnām.

Latvija līdz šim jau ir ziedojusi ap miljonu vakcīnu Tunisijai, Moldovai, Albānijai, Kenijai, Gruzijai, Vjetnamai, Ēģiptei un Beninai, kā arī nodevusi vakcīnas ziedošanai COVAX mehānismā, atgādināja ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!