Foto: LETA
Svētdien, 18. aprīlī, Latvija saņēmusi ražotāja “Moderna” vakcīnas piegādes daļu – 20 400 devas, portālu “Delfi” informēja Veselības ministrijā.

Visas saņemtās vakcīnu devas tiks novirzītas vakcinācijas veikšanai līdzšinējās prioritārajās grupās – primāri otro devu vakcinācijai, bet nelielā apjomā arī kā pirmās devas

Saņemtās vakcīnas var tikt izmantotas veselības aprūpes darbiniekiem, ilgstošas sociālās aprūpes centru darbiniekiem un klientiem, iedzīvotāju virs 60 gadiem vakcinācijai, cilvēku ar hroniskām saslimšanām vakcinācijai, kā arī to mājsaimniecībā esošo cilvēku vakcinācijai, kuri aprūpē smagi slimus cilvēkus, kā arī bērnus ar hroniskām saslimšanām. Vakcīnas izmantojamas arī izglītības iestāžu darbinieku vakcinācijai.

Jau ziņots, ka vismaz pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu līdz šim Latvijā saņēmis 178 501 iedzīvotājs, no kuriem pie abām potēm tikuši un vakcinācijas kursu noslēguši 27 917 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Kopumā Latvijā līdz sestdienai ieskaitot veiktas vismaz 206 418 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Pēdējās dienās vakcinēto cilvēku skaits NVD statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus "E-veselības" sistēmā ievada tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Piemēram, NVD apkopotajos datos redzams, ka sestdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti 3560 cilvēki, lai gan Vakcinācijas projekta birojs, apkopojot operatīvos datus, sestdienas vakarā ziņoja, ka astoņos masu vakcinācijas punktos vien savakcinēti vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!