Foto: AFI
Latvijas amatpersonas, izsakot līdzjūtību saistībā ar "Malaysia Airlines" katastrofu Ukrainā, aicina promaskaviskos bruņotos spēkus netraucēt un pieļaut ātru starptautisku notikušā izmeklēšanas gaitu.

Līdzjūtību saistībā ar notikušo izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš, arī Ārlietu ministrija.

"Valsts augstākās amatpersonas pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem. Latvija aicina vistuvākajā laikā un nepārprotami noskaidrot, kas tieši ir noticis," teikts Valsts prezidenta kancelejas paziņojumā. "Pieprasām nodrošināt, lai promaskaviskie bruņotie separātistu spēki, kas lielā mērā kontrolē šo teritoriju, nekavētu ātru starptautisku notikušā izmeklēšanas gaitu."

Jau ziņots, ka ceturtdien, 17.jūlijā, Ukrainas teritorijā netālu no Krievijas robežas nokritusi "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777", kas atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, kurā atradās 280 pasažieru un 15 apkalpes locekļi. Lidmašīna atradās starptautisko lidojumu koridorā. Visticamāk, ka lidmašīna ir notriekta, bet pagaidām nav zināms, kura no pusēm – Ukrainas vai promaskaviskie nemiernieki – vainīgi katastrofā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!