Latvijas Ārlietu ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus sazināties ar tuviniekiem, paziņām un citām personām, kas varētu atrasties Londonā, lai noskaidrotu, vai tās nav cietušas, kā arī ziņot pa tālruni 9287398 (visu diennakti), 7016364 (darba laikā) par personām, kas varētu atrasties sprādzienu notikuma vietās un par kuru likteni pastāv pamatotas bažas.
ĀM mudina šādos gadījumos zvanīt tieši pa norādītajiem tālruņu numuriem, ņemot vērā, ka sakari Londonā ir traucēti. Līdz šim saņemts aptuveni piecdesmit telefona zvanu.

Latvijas vēstniecība Londonā ir sazinājusies ar trim slimnīcām (St. Mary's Hospital, UCL Hospitals, Royal London Hospital), kurās ievietots lielākais cietušo skaits. Pašreiz slimnīcas apkopo informāciju par cietušajiem ārvalstniekiem un tās informēs vēstniecību tiklīdz būs ziņas par Latvijas iedzīvotājiem. Papildus slimnīcas apņēmušās nodot cietušajiem no Latvijas, ja tādi būs, Latvijas vēstniecības koordinātes.

Londonā ir slēgts sabiedriskais transports – nefunkcionē metro, autoostas, dzelzceļa stacijas. Strādā tikai lidostas. Pilsētā panika nav vērojama, policija un glābšanas dienesti strādā saskaņoti.

Pašreiz Lielbritānijas varas iestādes nesniedz ziņas par cietušo un bojāgājušo uzvārdiem. Ārlietu ministrija un Latvijas vēstniecība Londonā kontaktējas ar vietējām tiesību aizsardzības un glābšanas iestādēm, lai noskaidrotu, vai starp cietušajiem ir Latvijas piederīgie. Ārlietu ministrija turpinās informēt Latvijas sabiedrību par notikumu attīstību. Tāpat ĀM ir gatava nekavējoties sniegt palīdzību, ja atklāsies, ka cietuši Latvijas piederīgie.

Intervijā LTV ap 16.10 pēc Latvijas laika Latvijas vēstnieks Indulis Bērziņš pastāstīja, ka Latvijas vēstniecība ir ciešā kontaktā ar vietējiem drošības dienestiem, un pagaidām nekādu sliktu ziņu par Latvijas iedzīvotāju upuriem nav. Bērziņš arī norādīja, ka nav pārtraukta aviosatiksme no pārējās pasaules uz Londonu.

“Delfi” jau ziņoja, ka Londonas metro un vismaz vienā autobusā notikušas vairākas spēcīgas eksplozijas. Tiek ziņots par vairākiem bojāgājušiem un lielu ievainoto skaitu. Saskaņā ar Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra paziņojumu sākotnējā informācija liecina, ka sprādzieni notikuši terora akta rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!