Foto: Publicitātes foto

Atbilstoši ASV valdības Ārvalstu militārā atbalsta programmai Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) saņems 62 taktiskos transportlīdzekļus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

NBS tiks piegādāti uzņēmuma "Polaris Government & Defense" ražoti "Polaris MRZR-2", "MRZR - 4" un "MV850" modeļu transportlīdzekļi, kā arī vairāki ar mobilās novērošanas iekārtām īpaši aprīkoti transportlīdzekļi. No Latvijas budžeta līdzekļiem tiks finansēta aptuveni piektā daļā no piegādēm, taču konkrētas summas netiek minētas.

Plānots, ka pirmos transportlīdzekļus Latvija saņems šogad maijā, un piegādes turpināsies līdz nākamā gada otrajam ceturksnim.

"Polaris" taktisko transportlīdzekļu piegāde stiprinās NBS taktiskās mobilitātes spēju, norāda ministrijā. Transportlīdzekļi būs paredzēti gan regulāro spēku vienībām, gan Zemessardzei.

Kā norāda AM, "Polaris Government & Defense" ir viens no nozīmīgākajiem vieglo bezceļu taktisko transportlīdzekļu ražotājiem. Uzņēmuma ražotos transportlīdzekļus izmanto piemēram, ASV un Somijas bruņotie spēki, un tie ir tikuši plaši pielietoti arī NATO operācijā Afganistānā. Pērn līgumu par šo transportlīdzekļu piegādi parakstījuši arī Portugāles un Vācijas bruņotie spēki.

Dažādu militāro atbalsta programmu ietvaros ASV ir sniegusi atbalstu Latvijai jau vairāk nekā 20 gadus, piegādājot NBS attīstībai tādu būtisku ekipējumu kā sakaru līdzekļus, nakts redzamības ierīces un transportlīdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!