Foto: LETA

Šā gada 2. novembrī notika Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) ārkārtas valdes sēde, kas tika sasaukta pēc līdzšinējā viceprezidenta Roberta Fūrmaņa pieprasījuma, informē LĀB.

LĀB ārkārtas valdes sēdē tiešsaistē piedalījās 12 no 14 valdes locekļiem. Viens no valdes locekļiem, kas objektīvu iemeslu dēļ valdes sēdē nevarēja piedalīties, savu viedokli par skatāmajiem jautājumiem darīja zināmu jau pirms sēdes.

Ārkārtas valdes sēdē tika skatīts jautājums par ārpuskārtas LĀB biedru kopsapulces sasaukšanu un valdes pārvēlēšanu pirms noteiktā termiņa, kā arī jautājums par nepieciešamību iecelt LĀB ģenerālsekretāru un citi biedrības darbības organizatoriskie jautājumi. LĀB valde (atbilstoši biedrības statūtiem) sēdē skatītos jautājumus pieņēma ar vienkāršu balsu vairākumu.

Sēdes dalībnieki pauda viedokļus, ka Covid-19 krīzē ne vienmēr pietiekami valdē ir diskutēti stratēģiski svarīgi jautājumi. Tāpat arī LĀB komunikācija ar sabiedrību par nepieciešamo rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā ne vienmēr ir bijusi pietiekama un ir jāuzlabo. Valdes vairākums atzina, ka jāturpina kopā strādāt, lai pilnveidotu LĀB darbu un stiprinātu biedrības reputāciju.

Valde ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu rīkot LĀB biedru sapulci, kura, ievērojot izziņošanas termiņus un decembra svētku laiku, var tikt sasaukta 2022. gada janvāra sākumā. Tika nolemts darba kārtībā iekļaut prezidenta un komisiju vadītāju atskaites ziņojumus, Revīzijas komisijas ziņojumu un gada pārskata apstiprināšanu. Līdz nākamajai valdes sēdei valde atstāja atklātu jautājumu par to, vai darba kārtībā iekļaujami statūtu grozījumi, kā arī jautājumu par datumu, kurā notiks biedru sapulce.

Valde noraidīja ierosinājumu rīkot pirmstermiņa vēlēšanas, jo atzina, ka biedrības vadības maiņa kopš valstī no 7. oktobra noteikta ārkārtas medicīniskā un no 11. oktobra izsludināta ārkārtējā situācija nebūtu vēlama, turklāt kārtējās vēlēšanas paredzētas jau 2022. gada rudenī. Jāņem vērā, ka rosinātās pirmstermiņa vēlēšanas attiektos ne tikai uz prezidentu, viceprezidentiem un valdi, bet arī uz visām LĀB profesionālajām institūcijām – Sertifikācijas padomi (17 locekļi), Ētikas komisiju (15 locekļi), Izglītības komisiju (14 locekļi) un Aroda tiesu (8 locekļi).

Jautājumā par ģenerālsekretāra iecelšanu valde atstāja spēkā iepriekš pieņemto lēmumu par to, ka ģenerālsekretāru iecelt nav nepieciešams, jo tā funkcijas ir sadalītas starp biedrības valdi, prezidentu un galveno grāmatvedi.

Jau ziņots, ka anesteziologs-reanimatalogs Roberts Fūrmanis pametis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) viceprezidenta amatu, liecina viņa paziņojums vietnē "Twitter".

"Dalos ar Jums par šodienas LĀB valdes sēdes laikā pieņemto lēmumu - es atsakos no viceprezidenta amata biedrībā, kuras vadība ir zaudējusi saikni ar kolēģiem un praktisko medicīnu, un kura nav ieinteresēta nepieciešamajās pārmaiņās, lai LĀB un ārsti spētu atgūt sabiedrības uzticību," teikts paziņojumā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!