Foto: LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdi atstājis arī onkologs Jānis Eglītis, liecina informācija "Firmas.lv".

Tāpat oficiāli reģistrēta arī jau iepriekš publiski izziņotais, ka valdi atstājuši Roberts Fūrmanis un Kārlis Rācenis.

Eglītis un Rācenis LĀB valdē strādāja kopš 2018.gada, savukārt Fūrmanis valdi darbojās kopš 2015.gada.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka pašlaik darbu LĀB valdē turpina biedrības prezidente Ilze Aizsilniece, biedrības viceprezidents, nefrologs Māris Pļaviņš, kā arī kardiologs Gustavs Latkovskis, infektoloģe, hepatoloģe Angelika Krūmiņa, žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis, torakālais ķirurgs Jāzeps Baško, neiroloģe, algoloģe Valentīna Berga, veselības aprūpes vadības ārsts Dzintars Mozgis, ķirurgs Viesturs Boka, valsts emeritētais zinātnieks Vilnis Dzērve-Tāluts, Latvijas ārstu rehabilitologu asociācijas prezidente Anda Nulle, Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācijas viceprezidente Dace Matule un pneimonologs Alvils Krams.

Kā vēstīts, domstarpības starp valdes locekļiem aizsākās līdz ar atšķirīgajām nostājām Covid-19 jautājumos.

Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) norādījusi uz "izteikti jūtamu LĀB valdes izvēli ignorēt krīzes situāciju", kā rezultātā organizācija līdz nākamajai biedru kopsapulcei nolēmusi pārtraukt sadarbību ar LĀB. Līdz ar to arī no LĀB valdes izstājies LJĀA pārstāvis Rācenis.

No amata atkāpās arī LĀB līdzšinējais viceprezidenta Fūrmanis. Viņš norādījis, ka atsakās no amata biedrībā, "kuras vadība ir zaudējusi saikni ar kolēģiem un praktisko medicīnu un kura nav ieinteresēta nepieciešamajās pārmaiņās, lai LĀB un ārsti spētu atgūt sabiedrības uzticību".

Novembra sākumā LĀB ārkārtas valdes sēdē, kas tika sasaukta pēc bijušā viceprezidenta Fūrmaņa pieprasījuma, tika noraidīts ierosinājums rīkot amatpersonu pirmstermiņa vēlēšanas.

LĀB dibināta 1988.gadā. Biedrības darbības mērķis ir veselības aprūpes sistēmas un ārstu kvalifikācijas pastāvīga pilnveidošana, Latvijas ārstu tiesisko, profesionālo un ekonomisko interešu aizstāvība, tautas veselības veicināšana, veselības aprūpes organizācijas uzlabošana, medicīnas izglītības sistēmas pilnveidošana, kā arī ārstu ētikas principu popularizēšana un to ievērošanas kontrole.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!