Foto: LETA

Partija "Latvijas attīstībai" (LA) piedāvājusi partijai "Vienotība" nākamā gada pašvaldības vēlēšanās Rīgā startēt ar kopīga saraksta, un LA vēlētos, lai pirmais numurs galvaspilsētas sarakstā tiktu atvēlēts viņu partijas līderim Jurim Pūcem, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

"Vienotība" gan vēl tikai lemšot par iespēju sadarboties ar partiju LA. Lai gan "Vienotība" savu saraksta līderi vēl nav nosaukusi, par to varētu kļūt Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis, vēsta raidījums.

Nākamās pašvaldību vēlēšanas paredzētas 2017. gada 3. jūnijā.

"Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) par sava saraksta pirmo numuru varētu izraudzīties "Zaļās partijas" līdzpriekšsēdētāju Viesturu Silenieku, savukārt Nacionālā apvienība "Visu Latvijai-TB/LNNK" Rīgas saraksta līdera vietai apsvērusi vairākus kandidātus, tostarp Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētāju Eināru Fogeli un hokejistu Artūru Irbi, taču šoreiz pirmais numurs tikšot atvēlēts kādam maz zināmām partijas biedram, vēsta raidījums.

Savukārt partija "Saskaņa" plānojot cīņā par Latvijas lielāko pilsētu mērijām sūtīt populārākos savas Saeimas frakcijas deputātus. Kā vēsta raidījums, Liepājā varētu kandidēt Valērija Agešins, Daugavpilī Andrejs Elksniņš, bet Jūrmalā Ņikita Ņikiforovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!