Latvijas autopārvadātājiem gandrīz beigušās autopārvadājumu atļaujas Krievijā un tuvākajā laikā 30% no Latvijas autopārvadātāju autoparka varētu ciest ievērojamus zaudējumus, pavēstīja Latvijas autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš. Trēziņš norādīja, ka ir palikušas vēl dažas atļaujas, bet tās tiekot izdalītas ļoti piesardzīgi.
Krievijas autopārvadātāji savas Latvijas atļaujas nav izmantojuši, tāpēc nesteidzas piešķirt Latvijai papildu atļaujas un sarunas no 15.oktobra bez brīdinājuma pārcēluši uz 30.oktobri, teica Trēziņš. Satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs Krievijai nosūtījis vēstuli ar lūgumu pasteidzināt sarunu procesu, bet neesot saņēmis atbildi.

Krievija uzstāj, lai Latvijas autopārvadātāji iegulda investīcijas Krievijā un reģistrē savas automašīnas tur un pagaidām nevēloties piešķirt papildu atļaujas, norādot uz paritātes principu.

Pēc Trēziņa teiktā, "Latvijas auto" sadarbojas ar Krievijas autopārvadātāju asociāciju un cenšas veidot šādus projektus. Vairāki Latvijas autopārvadātāji jau esot mēģinājuši reģistrēt automašīnas Krievijā, bet tas pagaidām neesot masveidīgs process.

Kā jau ziņots, lai novērstu starptautisko kravu transporta divpusējo pārvadājumu pārtraukšanu, Latvijas un Krievijas delegācijas jūlijā vienojās, ka autopārvadājumu atļauju pamatapjoms būs 10 000 universālās atļaujas, un līdz 10.augustam notiks papildus apmaiņa ar 1500 universālām atļaujām un 1500 atļaujām, kas būs derīgas divpusējiem un tranzīta pārvadājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!