Foto: Publicitātes foto

Laikraksts "Latvijas Avīze" un AS "Latvijas Mediji" rīkos akciju "Parūpējies par senioru". Tās mērķis ir aicināt ikvienu Latvijas iedzīvotāju apzināt, padomāt un parūpēties par tiem senioriem, kuriem jāievēro īpaši piesardzības noteikumi un kuri nevar iziet no mājām, portālu "Delfi" informēja laikraksta galvenā redaktore Linda Rasa.

"Kad valstī ir ārkārtas situācija, tieši informācija ir tā, kas sabiedrībā ir viena no pieprasītākajām. Svarīga ir gan aktuālā informācija, gan paplašināti skaidrojumi, gan arī tāds saturs, kas šādā spriedzē cilvēkiem palīdz saglabāt vēsu prātu, optimismu un sniedz cerīgu skatu uz dzīvi. Neraugoties uz apgrūtinājumiem ārkārtas situācijas laikā, "Latvijas Avīzes" redakcija turpina savu darbu, lai saviem lasītājiem sniegtu būtiskāko un uzticamāko saturu," sacīja Rasa.

Daļa laikraksta lasītāju ir gados vecāki cilvēki, kuri dzīvo ārpus pilsētām un ikdienā nelieto internetu vai arī to lieto reti. Tieši viņiem visvairāk vajadzīga aktuālā ikdienas informācija, kurai varētu uzticēties, norāda laikrakstā.

Kaut valstī cilvēki aicināti pēc iespējas samazināt socializēšanos, tomēr tas nenozīmē savstarpējā palīdzība būtu mazāk nepieciešama. Gluži otrādi – kādam tā tieši tagad var būt vēl svarīgāka. Tāpēc mēs aicinām sazināties, piezvanīt saviem vecākiem, gados vecākiem radiniekiem, kaimiņiem un vientuļiem, veciem cilvēkiem un apvaicāties, kāda palīdzība viņiem varētu būt īpaši noderīga, norāda akcijas rīkotāji.

Ņemot vērā, ka seniori laukos mazāk lieto un ne visiem ir arī pieejams internets, kā arī ārkārtas situācijas laikā ierobežoti ir "Latvijas Pasta" pakalpojumi, akcijā aicināts palīdzēt senioriem tikt nodrošinātiem ar aktuālo informāciju, ko sniedz viņu ierastie mediji – drukātie laikraksti.

"Latvijas Avīzi" iespējams abonēt arī no mājām pa tālruni 67096388. Laikrakstu var abonēt arī interneta vietnē "www.abonesana.la.lv".

Pēc pētījumu aģentūras "'Kantar TNS" pagājušā gada datiem "Latvijas Avīzes" kopējais auditorijas lielums ir 95 tūkstoši lasītāju, tajā skaitā laukos un ārpus Rīgas tie ir 25 000 lasītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!