No 27. februāra līdz 24. martam Latvijas Dabas muzeja izstādē “Tūkstošiem zvīņu” būs iespēja apskatīt dzīvas čūskas, gekonus, ķirzakas, hameleonus, bruņurupučus u.c. rāpuļus.
Izstādē būs apskatāmas apmēram 30 dažādas rāpuļu sugas, to vidū tādi eksoti kā toki gekons, pelomedūza, pitons, anakonda, kaimanbruņurupucis, kā arī vienīgais Latvijā dzīvojošais purva bruņurupucis. Veiksmes gadījumā pastāv lielas iespējas novērot hameleona krāsu pārvērtības.

Daudzveidīgie rāpuļi dzīvojuši uz Zemes jau pirms ~300 milj. gadu, no kuriem līdz mūsdienām ir saglabājušās ~600 bruņurupuču, ķirzaku, hameleonu, čūsku un krokodilu sugas. Latvijā no tām mīt tikai septiņas sugas – ļoti reti sastopamais purva bruņurupucis, pļavas ķirzaka, sila ķirzaka, bezkāju ķirzaka glodene, parastais zalktis, gludenā čūska un odze. Vieni no vissenākajiem dzīvniekiem ir bruņurupuči, to izskats līdz mūsdienām gandrīz nemaz nav mainījies.

Dzīvniekus apskatei piedāvā Eksotisko dzīvnieku klubs “Lero”, ar kuru muzejam ir izveidojusies cieša sadarbība. Visi dzīvnieki nāk no privātajām kolekcijām.

Izstādes ietvaros ikviens interesents varēs saņemt konsultācijas, kā arī būs pieejama informācija par rāpuļiem, kuri ir iekļauti konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām (CITES) sarakstā.

Izstādes atklāšana: otrdien, 26. februārī plkst. 18.oo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!