Latvijas dalību NATO atbalsta 57,8% pilsoņu un 23,4% nepilsoņu, liecina tirgus un sabiedriskās domes izpētes centra SKDS pagājušā gada decembrī rīkotā aptauja par Latvijas iedzīvotāju attieksmi jautājumā par Latvijas iestāšanos NATO.
Kā informēja Valsts kancelejas Komunikāciju departaments, Latvijas iedzīvotāju vidū visumā saglabājas stabils atbalsts Latvijas dalībai NATO, un kopumā 50,2% no visiem aptaujātajiem decembrī atbalstīja Latvijas dalību aliansē.

SKDS aptaujā 33,9% aptaujāto pilsoņu un 62,2% nepilsoņu jeb kopumā 40,1% Latvijas iedzīvotāju atzina, ka pēc iespējas ātrāk iestāties NATO nav Latvijas interesēs. Attieksmi pret NATO ietekmējis ne tikai pilsonības statuss, bet arī tautība. Latvijas dalību NATO atbalstījuši 66,4% aptaujāto latviešu un 37,7% nelatviešu, tai skaitā 27,4% krievu.

Latvijas dalībai NATO piekritušo sieviešu un vīriešu īpatsvars būtiski neatšķiras. Vislabvēlīgāk noskaņoti bijuši aptaujātie vecumā no 18 līdz 24 gadiem, no kuriem 64,8% atbalstījuši valsts dalību aliansē, cilvēki ar augstāku izglītības līmeni - 55% atbalstīja Latvijas dalību aliansē, kā arī lauku apvidos un pilsētās ārpus Rīgas dzīvojošie. Ja Vidzemē par Latvijas dalību NATO iestājās 62,9% aptaujāto, tad Rīgā - 45%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!