Foto: F64
Svētdienas rītā Latvijas rietumu un centrālajā daļā ir nokrišņi - pārsvarā sniegs un slapjš sniegs, vietām nedaudz līst, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Debesis ir apmākušās visā valstī. Redzamība dūmakas un nokrišņu dēļ daudzviet nepārsniedz trīs kilometrus. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemē - arī austrumu vējš. Tā ātrums brāzmās nav lielāks par astoņiem metriem sekundē.

Gaisa temperatūra visā Latvijā ir -1..+2 grādi. Savukārt kaimiņvalstī Igaunijā daudzviet ir skaidrs laiks, kas valsts ziemeļu daļā gaisam ļāvis atdzist līdz pat -15 grādiem, - tik zema gaisa temperatūra Igaunijā ir pirmoreiz šajā ziemā. Tallinā un Somijas galvaspilsētā Helsinkos svētdienas rītā reģistrēti -13 grādi. Vietām Helsinku apkaimē termometra stabiņš noslīdējis līdz -17 grādiem, un arī Somijas dienvidos šis ir pagaidām aukstākais rīts šoziem.

Rīgā apmācies un dūmakains laiks ar nelielu lietu un sniegu. Dienvidaustrumu vējš pūš līdz sešiem metriem sekundē, gaisa temperatūra +1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,9 grādiem Alūksnē līdz +4,2 grādiem Liepājā.

Ziemas prieki Igaunijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!