Foto: Shutterstock

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) par 279 608 eiro nomās biotualetes, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

LDz bija izsludinājis iepirkumu par biotualešu nomu un apkalpošanu, un līgumu par 279 608 eiro noslēdza ar SIA "Jakubini".

Līgums noslēgts novembra sākumā un tā darbības termiņš ir līdz 2021.gada 30.septembrim.

"Jakubini" dibināta 2009. gadā un tās pamatkapitāls ir 120 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,285 miljoni eiro un peļņa - 350 751 eiro. "Jakubini" pieder Viktorijai Vasiļjevai.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!