Eiroparlamentā (EP) ievēlētie Latvijas deputāti darbosies vairākās nozīmīgās komitejās, informēja EP informācijas biroja pārstāve Dace Dravniece.
Ceturtdien tika apstiprināts EP parlamentāro komiteju locekļu saraksts.

Georgs Andrejevs (LC) un Aldis Kušķis (JL) strādās Vides, veselības un pārtikas nekaitīguma komitejā, kas EP pazīstama kā viena no likumdošanas darba ziņā sarežģītākajām komitejām, jo daudzi tajā pieņemtie lēmumi attiecas uz koplēmumu procedūru un obligāti jāievieš visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs.

Andrejevs varētu kļūt par minētās komitejas viceprezidentu.

Savukārt Roberts Zīle (TB/LNNK) strādās Transporta un tūrisma komitejā, kas arī ir viena no EP nozīmīgākajām likumdošanas komitejām, bez kuras līdzdalības netiek pieņemts neviens ES likumakts transporta jomā. Iecerēts, ka Guntars Krasts (TB/LNNK) varētu ieņemt Ekonomikas un monetārās komitejas viceprezidenta amatu, savukārt Valdis Ģirts Kristovskis (TB/LNNK) darbosies gan Attīstības komitejā, gan politiski aktuālajā Drošības un aizsardzības apakškomitejā, kur, iespējams, ieņems viceprezidenta amatu.

Tatjana Ždanoka (PCTVL) ir ieguvusi vietu pieprasītajā Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejā, kurai arī ir intensīva likumdošanas dienaskārtība, un būs aizvietotāja Cilvēktiesību apakškomitejā. Minētajā apakškomitejā paralēli darbam prestižajā Ārlietu komitejā darbosies Inese Vaidere (TB/LNNK).

Valdis Dombrovskis (JL) iekļuvis Budžeta komitejā, kas koncentrē savās rokās EP pilnvaras - pieņemt ES budžetu un tādējādi norādīt uz EP prioritātēm. Rihards Pīks (TP) pašlaik darbosies kā aizvietotājs Ārlietu komitejā, bet, domājams, jau drīzumā kļūs par pilntiesīgu kādas komitejas locekli.

Vakar, 21.jūlijā, Eiroparlaments apstiprināja parlamentāro komiteju skaitlisko sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!