Foto: Saeimas administrācija
Latvijas iedzīvotāju vidū jūlijā populārākā partija bija "Saskaņas centrs" (SC) - ja rīt notiktu parlamenta vēlēšanas, par partiju balsotu 18,4% pilsoņu, liecina "Latvijas Faktu" jaunākā aptauja.

Salīdzinot ar jūniju SC reitings ir pieaudzis - jūnijā šo partiju Saeimā vēlējās redzēt 14,7% un tas audzis par 3,7 procentpunktiem, tādējādi apsteidzot iepriekšējos līderus partiju "Vienotība".

Par "Vienotību" balsotu 17% pilsoņu, kas ir par 1,5% mazāk, kā tas bija jūnija mēnesī, kad par šo partiju balsotu 18,5%.

Par "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) balsotu 7,2% pilsoņu, kas ir par 0,4 procentpunktiem vairāk nekā pagājušajā mēnesī. Arī par Zaļo un zemnieku savienību balsotu 7,2% pilsoņu, bet atšķirībā no VL-TB/LNNK šīs partijas reitings salīdzinot ar pagājušo mēnesi krities 0,8 procentpunktiem.

Savukārt pārējās partijas 5% barjeru iekļūšanu Saeimā nepārvarētu, jo par Reformu partiju balsotu 2,5%, par partiju "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" balsotu 1,9%, bet par Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju gatavi balsot būtu 1,4%.

Mazāk nekā 1% atbalstu saņēmusi arī Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienības, "Par prezidentālu republiku", "Tautas kontrole" un partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām".

Gandrīz trešdaļa aptaujāto jeb 28,9% atzinuši, ka nav izlēmuši, par ko balsotu. Salīdzinot ar jūniju, neizlēmušo skaits ir nedaudz samazinājies - jūnijā tādu bija 29,8%. Bet 13,2% vēlēšanās vispār nepiedalītos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!