Valsts kanceleja (VK) trešdien socioloģisko pētījumu uzņēmumam "Latvijas fakti" nosūtījusi vēstuli, kurā informē, ka uzņēmums uzvarējis konkursā par amatpersonu, institūciju u.c. reitingu piegādi šogad VK, informēja valdības preses sekretārs Aivis Freidenfelds. Kopējā pasūtījuma summa - aptuveni 41 tūkstotis latu.
"Latvijas fakti" reitingus Valsts kancelejai piegādāja jau 1999. un 1998.gadā, savukārt turpmākos divus gadus konkursā uzvarēja pētījumu centrs SKDS. Arī reitingu piegādei šogad konkursā bija pieteikušās tikai minētās divas firmas, un šogad par labāko atzīti "Latvijas fakti".

Konkursa uzvarētājs jau tika noteikts oktobrī. To, pēc Freidenfelda teiktā, izvēlējusies kompetenta žūrija, kuras sastāvā bija ministriju atbildīgās amatpersonas, kā arī sabiedrisko attiecību speciālisti. Reitingus tāpat kā līdz šim paredzēts piegādāt reizi mēnesī.

"Lursoft" datu bāze liecina, ka 58% uzņēmuma pieder tās valdes priekšsēdētājam un direktoram sociologam Aigaram Freimanim, savukārt pārējie 42% - Somijas uzņēmumam "Taloustutkimus OY".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!