Foto: F64

Ceturtdien, 16. jūnijā, pulksten 10 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar AS "Latvijas Finieris" rīkos praktiskās civilās aizsardzības mācības rūpnīcā "Lignums", Finiera ielā 6, Rīgā, informē dienests.

Mācībās tiks inscinēta situācija, ka rūpnīcas "Lignums" teritorijā krāvējs iebraucis gāzes uzpildīšanas stacijas tvertnē, notiek gāzes noplūde un sprādziens, kurā cieš trīs rūpnīcas darbinieki. Sprādzienā bojātas ražošanas procesā izmantotās caurules un notiek karstas termoeļļas un sveķu noplūde. Ķīmiskās vielas noplūst lietus ūdeņu notekās un tālāk – Hapaka grāvī.

Mācību mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot izveidoto kārtību un pasākumus katastrofas draudu gadījumā, kas noteikti rūpnīcas "Lignums" civilās aizsardzības plānā, kā arī ārpusobjekta civilās aizsardzības plānā.

Plānotajās mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policijas, Rīgas pašvaldības policijas, Valsts vides dienesta un AS "Latvijas Finieris".

Dienests informē, ka mācību laikā Finiera ielā un apkaimē iespējami satiksmes ierobežojumi, jo tiks bloķēta piekļuve rūpnīcai "Lignums", evakuēti cilvēki un notikuma vietā pulcēsies vairāki operatīvie transportlīdzekļi. Saistībā ar mācībām operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem un tiks iedarbināta uzņēmuma trauksmes sirēna.

VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!