Valsts a/s “Latvijas gaisa satiksme” (LGS) padome piektdien pieņēmusi valdes priekšsēdētāja Edija Kizenbaha atlūgumu no valdes locekļa amata, informēja LGS padomes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks.
Jūnija beigās LGS padome, vērtējot LGS rīcību, nenodrošinot NATO lidmašīnu patrulēšanu Latvijas gaisa telpā, atstādināja Kizenbahu no pienākumu pildīšanas uz dienesta izmeklēšanas laiku.

LGS darba izvērtēšanu dienesta izmeklēšanā un Kizenbaha atstādināšanu pieprasīja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, uzsverot, ka “nav pieļaujama neskaidras situācijas iestāšanās vai vilcināšanās saistībā ar valsts drošības garantēšanu. Jo īpaši, ja iemesls tam ir atbildīgo dienestu nevēlēšanās vai nespēja pilnībā veikt uzticētos pienākumus”.

LGS toreiz norādīja, ka incidentā, kad uz neilgu laiku LGS nenodrošināja NATO iznīcinātāju patrulēšanu Latvijas debesīs, vainojams bija sadarbības koordinācijas trūkums starp atbildīgajām SM un Aizsardzības ministrijas struktūrām.

NATO valstu kaujas lidmašīnu lidojumi Baltijas valstu debesīs ir nepieciešami, lai piloti būtu sagatavoti nodrošināt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas kontroli un aizsardzību arī potenciālā apdraudējuma gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!