Foto: DELFI
Neraugoties uz pašu likstām, vairākums Latvijas iedzīvotāju atbalsta ES palīdzības sniegšanu trešajām valstīm un četri no pieciem Latvijas cilvēkiem ir pārliecināti, ka ir svarīgi palīdzēt cilvēkiem, kuri dzīvo daudz smagākos apstākļos, liecina Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā apkopotā informācija.

Aptaujas dati liecina, ka 54% uzskata - neraugoties uz ekonomisko situāciju, ES ir jātur solījumi par palīdzības palielināšanu.

Tas ir nedaudz vairāk nekā vidēji Eiropas Savienībā (50%). Tajā pašā laikā Latvijas iedzīvotāji retāk nekā citur ES ir ar mieru maksāt vairāk par augļiem vai kafiju, lai tā palīdzētu attīstības valstu iedzīvotājiem.

.

avots: Special Eurobarometer 375 - Europeans and the future of the development aid

Iestājoties Eiropas Savienībā (ES), Latvija ir pievienojusies pasaulē lielākajam attīstības palīdzības devēju klubam. 2010.gadā ES valstis gan ar saviem maksājumiem, gan caur Eiropas Komisijas pārvaldītajiem fondiem nodrošināja līdzekļus 53,8 miljardu eiro apmērā. Tā ir vairāk nekā puse no visas pasaules devuma. No šīs naudas Eiropas Komisija – attīstības komisāra Andra Piebalga personā – ir atbildīga par 11 miljardu eiro sadalīšanu. Tas Komisiju ierindo otrajā vietā starp līdzekļu devējiem pasaulē (pirmās ir ASV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!