Latvijā salīdzinājumā ar vēl 14 Eiropas valstīm, par kurām ir pieejami dati, iedzīvotāji transporta līdzekļos katru dienu pavada vismazāk laika un veic īsākos ceļa attālumus, liecina jaunākais Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" pētījums, kurā salīdzināti valstu sniegtie dati.
Tas rāda, ka Latvijas iedzīvotājs transporta līdzekļos katru dienu pavada vidēji tikai 13 minūtes, un šis rādītājs ir krietni vien pieticīgāks par nākamo mazāko - 44,4 minūtēm, ko ceļā ik dienas vidēji tērē Spānijas iedzīvotājs.

Visvairāk laika - gandrīz pusotru stundu - transporta līdzekļos pavada Šveices un Vācijas iedzīvotāji (attiecīgi 84,5 un 80 minūtes).

Savukārt vidējais attālums, ko transporta līdzekļos ik dienas veic Latvijas iedzīvotājs, ir 8,7 kilometri, un šis rādītājs ir aptuveni piecas reizes mazāks par Eiropā lielāko reģistrēto vidējo - 44,1 kilometru, ko katru dienu mēro Zviedrijas iedzīvotājs. Otru mazāko attālumu - 21,9 kilometrus - Eiropas valstu vidū ik dienas veic Čehijas iedzīvotāji.

Lielus attālumus transporta līdzekļos ik dienas pārvar arī Somijas un Norvēģijas iedzīvotāji (attiecīgi 41,8 un 37,9 kilometrus). Tālus braucienus veic arī Igaunijas iedzīvotāji, kuri ik dienas nobrauc vidēji 37,3 kilometrus. Lietuvas dati pētījumā nav iekļauti.

Latvijas iedzīvotāji transporta līdzekļus dienā izmanto vidēji tikai 1,9 reizes, tikai nedaudz atpaliekot no Spānijas iedzīvotājiem, kuri transporta līdzekļos kāpj vidēji 1,8 reizes dienā. Pārējās Eiropas valstīs, par kurām ir pieejami dati, šis rādītājs svārstās robežās no 2,7 reizēm (Zviedrijā) līdz 3,6 (Šveicē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!