Saskaņā ar Lielbritānijas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju starp 26 kritiskā stāvoklī Londonas slimnīcās esošām personām Latvijas iedzīvotāju nav, teikts piektdienas pēcpusdienā izplatītajā Latvijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.
Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka par visiem cietušajiem ārzemniekiem attiecīgās ārvalstu pārstāvniecības jau ir tikušas informētas. Latvijas vēstniecība Londonā šādu informāciju par cietušajiem nav saņēmusi. Minētais ievērojami samazina varbūtību, ka starp cietušajiem ir Latvijas iedzīvotāji.

Ārlietu ministrija atjauno meklējamo personu sarakstu, kuru Latvijas vēstniecība Londonā vēlreiz iesniegs Lielbritānijas Ārlietu ministrijai. Saskaņā ar Lielbritānijas varas iestāžu sniegto informāciju bojā gājušo identifikācija varētu ilgt vairākas dienas.

Brīvdienās Latvijas vēstniecība Londonā turpinās strādāt dežūrrežīmā un sadarbosies ar Lielbritānijas Ārlietu ministriju un Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu. Neskatoties uz ievērojami samazinājušos zvanu skaitu, aktīvs būs arī Ārlietu ministrijas "karstais" telefons: 9287398 (visu diennakti).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!