Foto: stock.xchng

Latvijas iedzīvotāju sagaidāmais atlikušā mūža garums pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas ir viens no zemākajiem Eiropas Savienībā (ES), liecina bloka statistikas biroja "Eurostat" aprēķini, vadoties pēc 2010.gada datiem.

Latvijas sievietēm pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas tālākais mūža ilgums prognozēts 18,2 gadu apmērā, kas ir ceturtais zemākais līmenis ES. Savukārt vīriešiem atlikušais mūžs prognozēts 13,3 gadu apmērā, kas ir zemākais līmenis starp ES valstīm.

No tālākā mūža sievietes vidēji 5,6 gadus varētu dzīvot bez nopietnām veselības problēmām, bet vīrieši vidēji 4,9 gadus, kas ir attiecīgi ceturtais un otrais zemākais rādītājs ES.

Arī Lietuvas un Igaunijas pensionāru prognozētais mūža ilgums ir starp zemākajiem ES. Sagaidāms, ka Lietuvas sievietes pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas nodzīvos vēl 18,4 gadus, kas ir sestais zemākais rādītājs, bet vīrieši 13,5 gadus, kas ir otrais zemākais rādītājs.

Igaunijas sievietēm atlikušais mūža garums prognozēts 19,4 gadu apmērā, kas ir astotais zemākais līmenis, bet vīriešiem 14,2 gadu apmērā, kas septītais zemākais līmenis.

Vismazākais atlikušais mūža garums sievietēm ir Bulgārijā - 17 gadi, bet vīriešiem - Latvijā.

Savukārt visilgākais atlikušais mūžs pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas sagaidāms Francijas sievietēm un vīriešiem - attiecīgi 23,4 un 18,9 gadu apmērā.

Vidēji ES sievietes pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas nodzīvos vēl 21 gadu, bet vīrieši - 17,4 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!