Latvijas iepirktie kāpurķēžu bruņutransportieri CVRT (Combat Vehicle Reconnaissance Tracked) ideāli atbilst valsts vajadzībām, piektdien intervijā laikrakstā "Latvijas Avīze" norāda NATO sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis sers Adrians Bredšovs.

Viņš stāsta, ka karjeras laikā ir izmantojis šīs bruņumašīnas un tās ļoti labi atbilst Latvijas apvidus apstākļiem. '

"CVRT bruņumašīnas labi darbojas mīkstos un purvainos apstākļos, tām ir labas manevrēšanas spējas, un tās ir lieliski piemērotas mežainai valstij. Tās ir ideālais variants Latvijas vajadzībām," vērtē Bredšovs.

Vērtējot Latvijas bruņoto spēku spējas, Bredšovs klāsta, ka Latvijas armiju raksturo augsta profesionalitāte, mērķtiecība un apņemšanās.

"Latvijas NBS sniedz lielu ieguldījumu NATO," viņš min. Tāpat Bredšovs pauž pārliecību, ka Latvijas NBS ar milzu apņēmību cīnīsies pret iespējamu Krievijas konvencionālo agresiju.

"Tāpat esmu pārliecināts, ka jūsu armija šādā gadījumā izmantos apvidus priekšrocības. Tāpēc ir veikti attiecīgi militārās tehnikas iepirkumi. Kamēr darbojas sabiedroto saistības palīdzēt Latvijas aizsardzībai, NBS apņēmībai aizstāvēt valsti nevajag mazināties," viņš uzsver.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!