Foto: Publicitātes foto

Latvijas Institūts (LI) sadarbībā ar mākslinieku Egilu Medni ir radījis elektronisku pastkaršu sēriju sociālajai kustībai "#GribuTeviAtpakaļ", portālu "Delfi" informēja LI sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Rūklis.

Pastkarti ar savu vēstījumu LI mājas lapā "www.li.lv" ikvienam ir iespēja nosūtīt saviem emigrējušajiem tuviniekiem un draugiem.

Pirms pusotras nedēļas LI uzsāka sociālu kustību ar mērķi emocionāli uzrunāt no Latvijas aizbraukušos cilvēkus, vienkāršā veidā viņiem atgādinot: jūs esat mums svarīgi, un Latvija vienmēr būs jūsu mājas. LI uzskata, ka ir pienācis laiks skaidri pateikt, ka vēlamies redzēt mūsu tautiešus atgriežamies Latvijā - tad, kad viņi tam būs gatavi, bet pagaidām uzturēt ciešākas saites ar Latviju.

LI ir saņēmis daudzus ierosinājumus gan no privātā, gan valsts, gan nevalstiskā sektora, kas liecina, ka sabiedrība šādu ideju atbalsta un ir gatava piedalīties. Sociālajā kustībā iesaistījušies uzņēmumi, kuri piedāvā darbavietas, Valsts kanceleja, kura aktualizējusi Facebook aplikāciju ar praktiskiem padomiem par atgriešanos Latvijā, kā arī vairākas nevalstiskas organizācijas, kas vēlas rīkot pasākumus, lai popularizētu stāstus par tiem, kas jau atgriezušies Latvijā.

Kustībā "#GribuTeviAtpakaļ" tiek aicināts iesaistīties katrs interesents personīgi, LI tikai piedāvā rīkus un kanālus vēstījuma izplatīšanai.

Tiešā saite uz pastkartes sūtīšanas formu atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!