Foto: DELFI
10.oktobra vakarā Latvijas karavīri Centrālāfrikas Republikā (CĀR) iekļuvuši apšaudē, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Latvijas karavīri, veicot patrulēšanu, iekļuva tiešā apšaudē.

Cietušo nav, bet bojātas divas automašīnas.

Tiek ziņots, ka 9.oktobrī pēc uzbrukuma konvojam CĀR galvaspilsētā Bangi tika nogalināts ANO miera uzturētājs no Pakistānas.

Ziņots, ka 7.oktobrī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube ieradās Centrālāfrikas Republikā (CĀR), kur vairāku dienu darba vizītē iepazīsies ar ES militārās operācijas norises gaitu, informēja Aizsardzības ministrija.

Vizītes laikā notiks sākotnējās konsultācijas par iespējamu Latvijas bruņoto spēku turpmāku līdzdalību šajā operācijā.

Šī ir pirmā reize, kad bruņotie spēki skaitliski lielas vienības sastāvā ir iesaistīti miera uzturēšanas operācijās Āfrikas kontinentā, un iegūtā pieredze būs pamats lēmumu pieņemšanai par Latvijas dalību gan Eiropas Savienības (ES), gan ANO miera uzturēšanas operācijās.

Latvijas kontingentu veido 40 karavīru vienība, kas uzdevumus pilda valsts galvaspilsētā Bangi. Rotācijas kārtībā pašlaik Latvijas karavīri iesaistīti visos daudznacionālā bataljona uzdevumos - bāzes apsardzē, dažādu pilsētā stratēģiski svarīgu objektu apsardzē, kā arī patruļās diennakts gaišajā un tumšajā laikā. Kopš augusta manevra vadam nācis klāt vēl viens uzdevums - ātrās reaģēšanas vienības uzdevumu veikšana.

20.augusta rītā Latvijas karavīri iekļuva netiešā uguns apšaudē. Lai arī cietušo nebija, tika konstatēti vairāki ložu trāpījumi izmantotajā tehnikā.

Lēmumu par vienības nosūtīšanu uz CĀR Ministru kabinets pieņēma 29.aprīlī.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!