Foto: Shutterstock
Latvijas Romas katoļu baznīca iecerējusi, ka šogad visi garīdznieki un arī aktīvie baznīcas kalpotāji būs noklausījušies speciālus prevencijas kursus, lai padziļināti apgūtu jautājumus, kas saistīti ar īpaši neaizsargātu, tostarp, mazgadīgu personu pasargāšanu no visa veida vardarbības. Kursi tapuši, lai reliģiskā organizācija atbildētu uz "seksuālās vardarbības sāpīgo izaicinājumu", kas skāris gan pašu baznīcu visā pasaulē, gan sabiedrību.

Kurss ir aprobēts Latvijas katoliskās izglītības iestāžu maģistratūras studiju programmā un tā mērķis ir "sniegt pamatzināšanas prevencijas jomā, lai novērstu vai atpazītu iespējamo fizisko, psiholoģisko, garīgo vardarbību. To vada seši dažādu jomu – garīgās teoloģijas, kanonisko tiesību, jurisprudences, psiholoģijas, pedagoģijas – speciālisti," paziņojumā, kas 26. aprīlī publicēts vietnē "katolis.lv" norādījusi Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta (RARZI) direktore Žanete Narkēviča. Viņa akcentējusi, ka nepilngadīgo un neaizsargāto personu aizsardzības jautājumi jau ilgāku laiku nodarbina baznīcu.

Šos kursus līdz savai aizturēšanai aprīļa vidū apmeklējis arī svētā Alberta draudzes prāvests, priesteris Krišjānis Dambergs, kurš iepriekš studējis Polijā nevis Latvijā. To portālam "Delfi" apstiprināja viņa kolēģis – priesteris Ilmārs Tolstovs, kuru arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs pilnvarojis saziņai ar presi jautājumos, kas skar garīdznieka aizturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!