Foto: Shutterstock

No piektdienas, 25. septembra, plašākai sabiedrībai pieejama interneta vietne "ziedot.katolis.lv", kurā iespējams iepazīties ar Latvijas Romas katoļu baznīcas projektiem un sabiedriskajām iniciatīvām, kuru īstenošanai nepieciešams finansējums, portālu "Delfi" informēja baznīcā.

Nākotnē platformu plānots veidot kā vietni, kas informētu sabiedrību par katoļu baznīcas bijušajiem, esošajiem un plānotajiem projektiem.

Jaunā ziedošanas platforma ir integrēta vietnē "www.katolis.lv". Par dažiem projektiem informācija jau ir pieejama, un nākotnē platformā plānots regulāri izvietot un atjaunot informāciju par dažāda veida sabiedriskajām iniciatīvām, kas tiek īstenotas Latvijas katoļu baznīcas paspārnē. Būs pieejama informācija gan par jau īstenotiem, gan par aktuāliem projektiem. Plānots, ka tiks nodrošināta iespēja pieteikt finansējuma vākšanai savus projektus, kuru mērķis ir saistīts ar kristīgo vērtību veicināšanu un garīgās jomas attīstību Latvijā.

Platformas izveidi un pārraudzību veic Katoļu baznīcas Informācijas aģentūra (KABIA), kas darbojas Rīgas arhidiecēzes paspārnē, tāpēc sākotnēji vietnē plānots izvietot informāciju par šīs diecēzes pārvaldībā esošām aktivitātēm. Savukārt nākotnē darbību plānots paplašināt, aptverot arī citus Latvijas reģionus.

"Viena no mūsu prioritātēm ir atvieglot un strukturēt komunikācijas apriti starp baznīcu un sabiedrību, kā arī veicināt informācijas apmaiņu baznīcas iekšienē. Tāpat starp prioritātēm ir soļu speršana pretī tam, lai katoļu baznīca funkcionētu kā viens vesels organisms. Patlaban kristīgajā sabiedrībā ir daudz uzņēmīgu un talantīgu cilvēku, kuri līdz šim darbojušies un projektus īstenojuši katrs atsevišķi, un tas ir apsveicami. Jaunās platformas izveide radīs labvēlīgu vidi šādu atsevišķu iniciatīvu atbalstam. Būtībā, izveidojot šo platformu, baznīca nāk pretī katram labas gribas cilvēkam, kurš ir ieinteresēts un vēlas darboties garīgo vērtību celšanas vārdā," atzīmējis arhibīskaps – metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Jau vēstīts, ka septembra sākumā nosaukumu mainīja un darbību paplašināja līdzšinējais Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!